Obniż swoje ciśnienie krwi naturalnie dzięki tym prostym sekretom żywieniowym
Wysokie ciśnienie krwi (nadciśnienie) jest ostrzeżeniem przed poważniejszymi problemami sercowo-naczyniowymi. Medycyna konwencjonalna zazwyczaj sugeruje utratę wagi i leki na obniżenie wysokiego ciśnienia krwi i cholesterolu, ale niewiele uwagi poświęca się zmianie nawyków żywieniowych - bezpiecznemu i naturalnemu sposobowi na rzeczywiste obniżenie wysokiego ciśnienia krwi.
Wiedza o tym, co jeść, a czego nie jeść, to połowa wygranej bitwy. Przeczytaj więcej o tym, jakie małe zmiany możesz wprowadzić, aby w naturalny sposób obniżyć i zredukować nadciśnienie.
Soki z selera i zielonych warzyw liściastych to jedne z najlepszych pokarmów, które rozpuszczają blaszki miażdżycowe, które zagęszczają i utwardzają tętnice. Jak zacząć od prostego zielonego soku, który pomaga obniżyć wysokie ciśnienie krwi?
Każdy z tych składników ma swoje unikalne właściwości lecznicze, które są oczyszczające krew i naturalnie obniża wysokie ciśnienie krwi.
Oprócz picia zielonych soków, pomocne będzie przestrzeganie pewnych zmian w diecie, aby pomóc w leczeniu. Unikaj jedzenia wysoko przetworzonej/rafinowanej żywności, produktów z mąki i cukru, żywności o wysokiej zawartości tłuszczów i soli. Pij dużo wody i pij ten sok codziennie, aby zaobserwować poprawę ciśnienia krwi*.
Naturalne obniżanie wysokiego ciśnienia krwi
Przepis na sok:
- 2 zielone jabłka
- 8-10 żeberek selera naciowego
- Garść szpinaku
- Garść kolendry (liście kolendry)
- 1 limonka lub ¼ cytryny