Kompozycja soków: nasz przewodnik

Szukasz odpowiedniej wyciskarki wolnoobrotowej? Być może zainteresuje Cię nasza oferta...
Tak samo, jak można artystycznie uzupełnić grillowanego homara bogatym, maślanym chardonnay, tak można wzmocnić smak twarogiej ziołowej frittaty jasnym sokiem z marchewki i jabłek. Starannie wyselekcjonowany świeży sok - powiedzmy, nasz podstawowy składnik roślinny lub orzeźwiająca Woda Kokosowa z Ananasów - może naprawdę wydobyć to, co najlepsze w pikantnej zupie lub chrupiącej muffinie. W menu restauracji w całym kraju, obok wina i sera, pojawiają się soki i potrawy.
Do produkcji naszych soków tłoczonych na zimno zawsze podchodziliśmy kulinarnie, biorąc pod uwagę sezonowość owoców i warzyw oraz starannie łącząc je zarówno pod względem smakowym jak i teksturowym. Teraz posunęliśmy się o krok dalej, dostosowując profil smakowy, złożoność, słodycz, kwasowość, smak i aromat wielu naszych soków do sugestii żywieniowych zawartych w naszym Przewodniku parowania soków, aby pomóc Ci udoskonalić każdy posiłek.
Na przykład nasz zielony sok ma jasny, orzeźwiający smak i smak w ustach, który dobrze komponuje się zarówno ze słodkimi ciastkami śniadaniowymi, jak i bogatymi, słonymi daniami mięsnymi. Nasza lipa imbirowa ładnie łączy się z sushi i wiosennymi bułeczkami. Nasza lipa imbirowa ładnie łączy się z sushi i wiosennymi bułeczkami. Nasza lipa imbirowa ma swój własny smak jako przekąska do picia lub bogate uzupełnienie lekkiej, świeżej sałatki owocowej. Spróbuj pomyśleć o soku Evolution Fresh jak o przystawce i zobacz, co się stanie. Pobierz przewodnik i zacznij parować
ZIELONE (DO SŁODKICH LUB SŁONYCH)
Nasze zielone soki mają szerokie spektrum słodyczy, od ostrej degustacji Essential Greens po słodsze Sweet Greens i Lemon, i zawsze powinny być połączone w pary, aby uzupełnić smaki. Dodatkowo, wszystkie nasze zielone soki mają jasne, orzeźwiające uczucie w ustach. Idealnie byłoby połączyć Essential Greens z czymś takim jak ciasto śniadaniowe lub dowolny posiłek o złożonym zestawie smakowym, aby stworzyć i podkreślić delikatną równowagę palety. Sweet Greens połączy się ładnie z bogatszym mięsem lub owocami morza, aby uzyskać efekt kontrastu w ustach.
Region jedzenia: meksykańskie, bliskowschodnie, włoskie, azjatyckie, amerykańskie
WARZYWA (DO ZIEMISTYCH LUB PIKANTNYCH)
Smaki ziemi, które często wywołują sezonowe smaki jesieni i zimy. Cięższe i bardziej złożone z natury, soki wytwarzane z warzyw korzeniowych dobrze łączą się z przyprawami i innymi ziemnymi smakami. Sok jak Rubinowe Korzenie byłby cudowny z pikantnym stojakiem jagnięcego pieczonego kalafiora lub ziemniaczanej zupy. Marchewkowe Mango elegancko łączy się z pikantnym Pad Thai lub sałatką quinoa z czarną fasolą.
Region jedzenia: Amerykański, Środkowy Wschód, Tajski, hiszpański
JABŁKO (DO LIŚCIASTYCH LUB SŁODKICH)
Wiele z naszych soków, a w szczególności nasze koktajle zawierają pewną ilość jabłek, które słodzą paletę. Jabłko ma zarówno kruchy, jak i słodki smak i pragnie być łączone zarówno z liściastymi, jak i słodkimi, lekkimi daniami. Sałatka z mieszanką zieleni i orzechów włoskich to pyszny wybór, podobnie jak lekkie danie z owoców morza, takie jak krewetki kokosowe.
Region jedzenia: Amerykański
JAGODY (DO LIŚCIASTYCH LUB SŁODKICH)
Sok z jagód jest zarówno jasny jak i słodki. W połączeniu z jagodami można stworzyć wspaniałe, lekkie, letnie smaki. Aby skojarzyć sok, spróbuj ładnej sałatki z mieszanką zieleni i prosciutto lub cięższej owsianki, aby rozjaśnić smak.
Region jedzenia: Amerykański
TROPIKALNE (NA SŁODKIE LUB PIKANTNE)
Tropikalne owoce, takie jak ananas, kokos czy mango, mają niepowtarzalny, ekscytujący, słodki, orzeźwiający smak. Mają one złożoność, która dobrze komponuje się z innymi prostymi słodkimi daniami lub pomaga schłodzić smak pikantnego dania. Nic nie smakuje smaczniej niż ananasowa woda kokosowa i domowej roboty granola bar lub pikantny bahn mi.
Region jedzenia: Żywność wyspowa lub przybrzeżna - jamajska, brazylijska
CYTRUSY (DO SŁODKICH LUB SŁONYCH)
Określenie degustacyjne i smak - wszystko dla siebie, smaki cytrusowe mają szeroki zakres poziomu kwasowości lub kwaśno-tarstości. Często dobrze łączy się z prostymi, minimalnymi daniami. Sok pomarańczowy łączy się z jajkiem lub z drobiem z prostymi składnikami. Te uzupełniające się smaki wydobędą to, co najlepsze zarówno w soku, jak i w potrawie.
Region jedzenia: amerykański, azjatycki, hiszpański, brazylijski