Kompozycja soków: nasz przewodnik
Tak samo, jak można artystycznie uzupełnić grillowanego homara bogatym, maślanym chardonnay, tak można wzmocnić smak twarogiej ziołowej frittaty jasnym sokiem z marchewki i jabłek. Starannie wyselekcjonowany świeży sok - powiedzmy, nasz podstawowy składnik roślinny lub orzeźwiająca Woda Kokosowa z Ananasów - może naprawdę wydobyć to, co najlepsze w pikantnej zupie lub chrupiącej muffinie. W menu restauracji w całym kraju, obok wina i sera, pojawiają się soki i potrawy.
Do produkcji naszych soków tłoczonych na zimno zawsze podchodziliśmy kulinarnie, biorąc pod uwagę sezonowość owoców i warzyw oraz starannie łącząc je zarówno pod względem smakowym jak i teksturowym. Teraz posunęliśmy się o krok dalej, dostosowując profil smakowy, złożoność, słodycz, kwasowość, smak i aromat wielu naszych soków do sugestii żywieniowych zawartych w naszym Przewodniku parowania soków, aby pomóc Ci udoskonalić każdy posiłek.
Na przykład nasz zielony sok ma jasny, orzeźwiający smak i smak w ustach, który dobrze komponuje się zarówno ze słodkimi ciastkami śniadaniowymi, jak i bogatymi, słonymi daniami mięsnymi. Nasza lipa imbirowa ładnie łączy się z sushi i wiosennymi bułeczkami. Nasza lipa imbirowa ładnie łączy się z sushi i wiosennymi bułeczkami. Nasza lipa imbirowa ma swój własny smak jako przekąska do picia lub bogate uzupełnienie lekkiej, świeżej sałatki owocowej. Spróbuj pomyśleć o soku Evolution Fresh jak o przystawce i zobacz, co się stanie. Pobierz przewodnik i zacznij parować
ZIELONE (DO SŁODKICH LUB SŁONYCH)
Nasze zielone soki mają szerokie spektrum słodyczy, od ostrej degustacji Essential Greens po słodsze Sweet Greens i Lemon, i zawsze powinny być połączone w pary, aby uzupełnić smaki. Dodatkowo, wszystkie nasze zielone soki mają jasne, orzeźwiające uczucie w ustach. Idealnie byłoby połączyć Essential Greens z czymś takim jak ciasto śniadaniowe lub dowolny posiłek o złożonym zestawie smakowym, aby stworzyć i podkreślić delikatną równowagę palety. Sweet Greens połączy się ładnie z bogatszym mięsem lub owocami morza, aby uzyskać efekt kontrastu w ustach.
Region jedzenia: meksykańskie, bliskowschodnie, włoskie, azjatyckie, amerykańskie
WARZYWA (DO ZIEMISTYCH LUB PIKANTNYCH)
Smaki ziemi, które często wywołują sezonowe smaki jesieni i zimy. Cięższe i bardziej złożone z natury, soki wytwarzane z warzyw korzeniowych dobrze łączą się z przyprawami i innymi ziemnymi smakami. Sok jak Rubinowe Korzenie byłby cudowny z pikantnym stojakiem jagnięcego pieczonego kalafiora lub ziemniaczanej zupy. Marchewkowe Mango elegancko łączy się z pikantnym Pad Thai lub sałatką quinoa z czarną fasolą.
Region jedzenia: Amerykański, Środkowy Wschód, Tajski, hiszpański
JABŁKO (DO LIŚCIASTYCH LUB SŁODKICH)
Wiele z naszych soków, a w szczególności nasze koktajle zawierają pewną ilość jabłek, które słodzą paletę. Jabłko ma zarówno kruchy, jak i słodki smak i pragnie być łączone zarówno z liściastymi, jak i słodkimi, lekkimi daniami. Sałatka z mieszanką zieleni i orzechów włoskich to pyszny wybór, podobnie jak lekkie danie z owoców morza, takie jak krewetki kokosowe.
Region jedzenia: Amerykański
JAGODY (DO LIŚCIASTYCH LUB SŁODKICH)
Sok z jagód jest zarówno jasny jak i słodki. W połączeniu z jagodami można stworzyć wspaniałe, lekkie, letnie smaki. Aby skojarzyć sok, spróbuj ładnej sałatki z mieszanką zieleni i prosciutto lub cięższej owsianki, aby rozjaśnić smak.
Region jedzenia: Amerykański
TROPIKALNE (NA SŁODKIE LUB PIKANTNE)
Tropikalne owoce, takie jak ananas, kokos czy mango, mają niepowtarzalny, ekscytujący, słodki, orzeźwiający smak. Mają one złożoność, która dobrze komponuje się z innymi prostymi słodkimi daniami lub pomaga schłodzić smak pikantnego dania. Nic nie smakuje smaczniej niż ananasowa woda kokosowa i domowej roboty granola bar lub pikantny bahn mi.
Region jedzenia: Żywność wyspowa lub przybrzeżna - jamajska, brazylijska
CYTRUSY (DO SŁODKICH LUB SŁONYCH)
Określenie degustacyjne i smak - wszystko dla siebie, smaki cytrusowe mają szeroki zakres poziomu kwasowości lub kwaśno-tarstości. Często dobrze łączy się z prostymi, minimalnymi daniami. Sok pomarańczowy łączy się z jajkiem lub z drobiem z prostymi składnikami. Te uzupełniające się smaki wydobędą to, co najlepsze zarówno w soku, jak i w potrawie.
Region jedzenia: amerykański, azjatycki, hiszpański, brazylijski